Små virksomheder har størst løngab mellem kønnene

Løngabet mellem industriens kvinder og mænd vokser, jo mindre virksomheden er. Det viser en rapport om løn blandt 86.000 industriarbejdere lavet af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), skriver Avisen.dk.

- Det bekræfter behovet for, at vi får lønforskellene på de små virksomheder frem i lyset, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Avisen.dk.

Ifølge rapporten, der er bestilt af fagforbundet 3F, får kvinder på de store industrivirksomheder 91 procent af den løn, deres mandlige kolleger får.

Hos små virksomheder falder kvindernes løn til blot 86 procent af de mandlige kollegers løn. Også selv om de mandlige og kvindelige medarbejdere laver det samme eller sammenligneligt arbejde.

Beskæftigelsesministeren vil med et nyt lovforslag, som fremsættes til december, udvide lovkravet om at lave statistikker over løn for mandlige og kvindelige medarbejdere.

Lovkravet har indtil nu kun omfattet virksomheder med over 50 ansatte, men til december vil regeringen inkludere virksomheder på ned til 10 ansatte.

Seniorforsker Mona Larsen, der er forfatter til rapporten, mener, der er god grund til at kræve lønstatistikker fra de små virksomheder.

- Det er velkendt, at mænd generelt tjener mere end kvinder, men selv når de tilnærmelsesvis laver det samme arbejde, er det altid mændene, der tjener bedst, siger Mona Larsen til Avisen.dk.

Underdirektør i Dansk Industri Steen Nielsen er overrasket over, at kvinder i små virksomheder får lavere løn i forhold til mændene end i større virksomheder.

- Muligvis er der større forskel på de jobfunktioner, de fleste mænd eller kvinder udfører i de små virksomheder, end på store virksomheder, siger Steen Nielsen til Avisen.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip