Småbørnsmor lavede tankevækkende eksperiment: Nu prøver hun at råbe alle forældre op

Hendes budskab har vagt lykke mange steder. Over 72.000 har delt hendes Facebook-opslag.

Kvinden bag opslaget hedder Brandi Wood, og hun er fra Californien.

Hun lavede en dag et eksperiment, og hendes resultater var meget overraskende.

Brandi Wood har to tvillinge-drenge, og hun satte sig for at finde ud af, hvor mange gange de søgte hendes opmærksomhed under en legesession.

Det viste sig, at de to drenge søgte deres mors opmærksomhed 28 gange, mens de legede.

Hun overvejede derfor, hvad både børn og forælder ville gå glip af, hvis den voksne havde siddet med næsen i en telefon, tablet eller en computer.

Hun valgte at lægge reultatet af sin undersøgelse på Facebook, hvor hun mødte stor opbakning.

I sit opslag skrev hun blandt andet:

- I dag lavede jeg et eksperiment. Jeg kiggede på mine drenge, da de legede. Imens jeg sad stille i hjørnet af rummet, holdt jeg regnskab med, hvor mange gange de kiggede på mig af forskellige grunde; for at se om jeg så deres seje tricks, for at få min accept eller det modsatte af hvad de lavede, og for at se min reaktion, skriver hun og fortsætter:

- Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvis jeg havde været på en eller anden elektronisk enhed, hvilket signal jeg så havde sendt? 28 gange mine engle kunne undrer sig over, om World Wide Web var vigtigere end dem. 28 gange mine drenge ikke havde modtaget den opmærksomhed, mange voksne søger efter.

Læs også: Forældre advarer: Deres 17-måneder gamle datter er i livsfare efter at have spist det her

Flere medier har bidt mærke i, hvor populær Brandi Woods opslag er, og det er gået verden over.

For mange kan godt genkende billedet med forældre, som ikke er nærværende nok, fordi de sidder med opmærksomheden rettet mod internettet og sociale medier.

Moderen fortsætter sit opslag med den direkte tone:

- 28 gange mine elskede kunne have sat spørgsmålstegn ved, om de var alene følelsesmæssigt. 28 gange mine børn ville have været forsikret om, at det er, hvem man er online, som betyder noget. I en verden, hvor vi bliver stemplet for at være dem, folk opfatter os som, ikke hvem vi virkelig er, i en verden hvor bekræftigelse kommer fra, hvor mange følgere og likes man har, i en verden hvor kvalitetstid med familien erstattes af isolation og sms’er fra et andet rum, så beder jeg jer om at gøre noget andet. Vær sød at lægge jeres elektronik ned og brug noget tid med jeres familie og elskede. Den næste generation behøver os til at lære dem, hvordan de skal være voksne, så lad være med at have for travlt på sociale medier.

Så næste gang du tager telefonen frem, mens du er sammen med dine børn eller familie, så er det måske værd at huske på tallet 28.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip