Smadret Eller husker intet fra den uhyggelige tackling

Lars Eller er indlagt på et hospital i Montreal og husker ikke det hensynsløse hit, der satte et dramatisk punktum på den danske NHL-stjernes sæson.

Ottawa-backen Eric Grybas skuldertackling knockoutede Montreal-spilleren, der blev slået bevidstløs og i faldet mod isen slog flere tænder ud. Han fik desuden hjernerystelse og brud i ansigtet, bl.a. en brækket næse.

Lars Ellers kone, Julie, var med ham i ambulancen og ringede fra sygehuset til Lars’ far, Olaf Eller, der er til VM i Stockholm som kommentator for TV3 Sport.

- Lars husker ikke, hvad der skete på isen. Han skal til nye undersøgelser i dag. Derefter ved vi mere om, hvor alvorligt det er. Det er selvfølgelig slemt nok at miste tænder, brække næsen og få hjernerystelse, men det kunne være gået værre, når det er hovedet, det går ud over, siger Olaf Eller til sporten.dk

- Julie var naturligvis chokeret, men alligevel forbavsende rolig og fattet.

Uheldet skete midt i anden periode i Ottawas 4-2 sejr i den første playoff-kamp i Bells Centre i Montreal.

En uforberedt Lars Eller blev ramt bagfra i midtzonen af Eric Gryba og lå i flere minutter på isen, inden han blev båret ud.

Ottawa-spilleren fik game misconduct, men risikerer flere dages karantæne, når disciplinærudvalget tager sagen op.

- Jeg ramte ham med skulderen, da han fik pucken. Jeg ønskede ikke at skade ham og håber, at han er okay, siger Eric Gryba til nhl.com.

Lars Eller var i gang med karrierens bedste sæson og sluttede grundserien som dansk pointkonge med 30 point (8 mål og 22 assist) i 46 kampe.

Den 23-årige center blev i 2007 draftet af St. Louis Blues som nr. 13 som den første europæer, der blev valgt i draften. Lars Ellers lillebror, Mads, 18, der spiller på juniorhold i Frölunda og var på det succesrige danske U18-hold, der rykkede op i A-gruppen blandt verdens ti bedste nationer, var sidste år væk i to måneder med hjernerystelse. Olaf Eller lægger ikke skjul på, at dramaet i Montreal har påvirket ham.

- Det berører mig meget, men jeg håber ikke, at seerne vil bemærke det, siger han.

TV3 Sport1 og TV3 Sport2 sender to-tre VM-kampe dagligt. Alle danske kampe på TV3 Sport1. Lars Eller var ledsaget af sin kone, Julie, i ambulancen til hospitalet

 

 

 

Dagens Gossip