Smædekampagne overskygger valg i Zimbabwe

I en række TV-indslag fortæller tre af Morgan Tsvangirais tidligere elskerinder detaljer om, hvordan de er blevet droppet af ham, hvorefter Robert Mugabes parti Zanu-PF stemmer i og fortæller vælgerne, at premierministeren er uegnet som præsident.

Mens tonen i indslagene diskuteres i den sydlige afrikanske nation, smitter budskabet af på selv de stærkeste tilhængere af Tsvangirai, skriver Reuters.

Morgan Tsvangirais private forhold, der blandt andet omfatter, at han har fået barn med en 22-årig kvinde, og hans manglende evne til at levere i forhold til centrale løfter, mens han har siddet i regering, har støt udhulet den massive støtte, som han engang nød blandt mange af Zimbabwes 13 millioner indbyggere. Flere kilder siger til Reuters, at han kun har sig selv at bebrejde for den svigtende opbakning fra folket.

»Tsvangirai har et ansvar for at forvalte sit liv på forbilledlig vis. Baseret på nogle af de ting, vi har set, er folk ikke så håbefulde mere,« siger den 40-årige tømrer John Cheukai til Reuters.

Morgan Tsvangirais privatliv har været en gave for propagandister, der arbejder for at sikre, at Robert Mugabe kan fortsætte som præsident. En post, han har haft siden landets uafhængighed fra Storbritannien i 1980.

Mens der ingen officielle meningsmålinger er, giver undersøgelser foretaget af den amerikanske politiske tænketank Freedom House og den afrikanske forskergruppe Afro-Barometer Robert Mugabe en smal føring.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip