Smæk til Novozymes ved børslukning

Novozymes-aktien falder torsdag med i alt 12,9 procent til 315,8 kroner på Fondsbørsen oven på selskabets regnskab for andet kvartal.

Torsdag morgen meddelte biotekvirksomheden, at den sænker forventningerne til årets salgsvækst i danske kroner til 13-16 procent mod tidligere 16-18 procent.

Det har investorerne altså reageret prompte på.

Specielt det største forretningsområde, vaskemiddelenzymer, viste skuffende salgstal.

Novozymes-aktiens styrtdyk var noget af en lussing. Så meget er den aktie i hvert fald ikke faldet de seneste otte år på en dag. De foregående syv børsdage er aktien steget hver dag fra 345,10 kroner.

- Novozymes er gået godt i en lang periode og med den "valuation" aktien har, skal en skuffelse sende aktien ned, som det sker, siger afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Aktien gik i rødt lige fra start, og efter et kvarters handel lå den til et fald på ni procent sammenlignet med dagen før.

Salget faldt fire procent målt i lokal valuta inden for bioenergi og tre procent inden for landbrug og foder i andet kvartal.

Derfor har Novozymes også nedjusteret forventningerne til den samlede salgsvækst i år, men regner alligevel med at nå det hidtil forventede resultat i kraft af reducerede omkostninger.

Novozymes' enzymer medvirker til at forbedre vaskemidlernes effektivitet. Derfor bliver de bedre, men også dyrere, og derfor afhænger omsætningen af, om forbrugerne er villige til at betale ekstra for at få renere tøj.

Salget i vaskemiddeldivisionen steg fra 1044 millioner kroner i andet kvartal sidste år til 1138 millioner kroner i samme periode i år.

Stigningen er dog langt fra så stor som ventet. Et estimat udarbejdet af Ritzau Estimates lød på, at kvartalsomsætningen ville ende på 1175 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip