Smart sagt, Froome

- This is one yellow jersey that will stand the test of time. (Denne gule trøje vil bestå tidens test, red.), sagde Froome med henvisning til, at andre vindere før ham efterfølgende har mistet deres Tour-titler, efter de er blevet testet positiv for doping eller selv har indrømmet brug af doping.

Udmeldingen kom kort efter overrækkelsen af gule trøjer til legenderne Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain, der med fem Tour-sejre nu igen er de mest vindende, efter Armstrongs fik frataget sine syv sejre.

De 12 ord efterlader et aftryk af en rytter, der vil kæmpe for at slippe af med mistanken om, at han er dopet, siger DRs cykelekspert Alex Pedersen, der selv er tidligere professionel rytter.

- Det er et stærkt statement, og han bliver jo også nødt til at gøre noget. Alle har været efter ham i tre uger, hvilket, jeg synes, er lidt uberettiget.

Dopingbeskyldningerne er væltet ned over Chris Froome under Touren, efter han satte alle konkurrenter på Mont Ventoux i et angreb, som mange har kaldt umenneskeligt. Siden har der været flere dopingbeskyldninger, end der har været hyldest til Froome, og den kritik har været for voldsom, mener Alex Pedersen.

Lige så stærk sidste år

Derfor er Alex Pedersen også glad for, at Froome kom med sin udmelding:

- Man kan også vende den om og sige, at alle de andre er blevet renere. Man så allerede sidste år, at han drønede op ad bjergene i Touren, så der er ikke noget nyt i det, han gør. Det kunne jo være, at alle de andre også er blevet renere, og derfor synes jeg, det er et rigtig godt statement.

Den danske eksrytter Michael Rasmussen oplevede selv at blive revet ud af Tour de France, mens han var på vej mod en samlet sejr, og han håber, at Froome får ret i sin forudsigelse.

- Det er meget stærkt. Han må jo tro på det, siden han siger det, og jeg håber da, at han får ret. Han har været udsat for meget hård kritik gennem de seneste tre uger og har naturligvis haft behov for at sige det. Det har selvfølgelig været koordineret fra Skys side. Der er ikke nogen tilfældigheder i det, der er blevet sagt, siger Michael Rasmussen, der selv kastede mistanke på Froome i sin klumme her i BT efter Ventoux-etapen.

Kommer kritikere i forkøbet

Det store spørgsmål er så, om Froomes udmelding vil ændre offentlighedens syn på den nyslåede mester.

- Jeg ved ikke, om det ændrer noget på holdningen til Chris Froome, men han har i hvert fald taget den up front, og derved kan han måske lægge låg på. Hvis ikke han havde sagt det selv, ville han stensikkert blive spurgt om det efterfølgende. Så ville en journalist spørge ham, hvor længe den her gule trøje ville holde. Det er han fri for at svare på nu, siger Michael Rasmussen.

Alex Pedersen håber, at der bliver set anderledes på Froome i fremtiden. Han mener ikke, man ville se de samme beskyldninger i den danske presse, hvis Team Saxo-Tinkoffs Alberto Contador havde vist samme styrke som Froome.

- Jeg vil håbe, at det vender. Jeg er en af dem, der er rigtig ked af, at der ikke er flere, der tror på ham. Havde Contador vundet, var der ingen i Danmark, der ville sige, at Contador snød. Så havde det bare været fantastisk kørsel, siger Alex Pedersen, der mener, at Team Skys måde at træne og arbejde på er det, der gør forskellen.

- Det tror jeg ud fra min gode ven Carsten Jeppesen, der er teknisk direktør og har været med til at starte holdet. Jeg snakker jævnligt med ham, og han fortæller om deres arbejdsmetoder, om hvor hårdt rytterne træner, og at de lever som munke. Jeg tror på, at det er det, der gør forskellen, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip