Smart vandbeholder gør livet lettere for tusindvis af kvinder og børn

Adgang til vand er ikke en selvfølge, og rindende vand er slet ikke en selvfølge.

For os i Europa og i den vestlige verden kan det måske virke sådan, når vi blot skal gå få meter ud på badeværelset og tænde en vandhane eller skylle ud i toilettet, men for millioner af mennesker, for hvem vand naturligvis er ligeså vigtigt for overlevelsen som for os andre, må der kæmpes for hver en dråbe. 

I Asien og Sydamerika såvel som i store dele af Afrika betyder manglen på vand og rindende vand, at især kvinder og børn må gå mange kilometer til det nærmeste vandhul eller en pumpe, og derfra bære der hjem. I visse egne så som det nordlige Kenya, går normader helt op mod 70 kilometer hver dag for at finde de dyrbare dråber. Den eneste måde at transportere vandet på, er ved at bære det på hoved, nakke, skuldre og ryg. 

Mens vi andre klager over myoser og musearme, bruger børn og kvinder cirka 140 millioner timer hver dag på at hente vand - gerne op til tyve liter og dermed 20 kilo vand af gangen, ifølge Science & Nature

Der er typisk ikke udsyn til, at der bliver bygget vandforsyningsanlæg foreløbigt i områderne, og derfor har virksomheden "Hippo Roller" opfundet en tønde, der kan indeholde op til 90 liter vand. Tønden har et håndtag, så den kan rulles afsted, frem for at blive båret på ryggen, og den bliver derfor forsøgt distribueret ud til de egne, hvor der er brug for den. Man regner med, at hver tønde kan holde i cirka seks år. 

I september 2015 var 46.000 beholdere blevet fordelt mellem 20 forskellige lande, og håbet er, at ideen bliver endnu mere udbredt. 

- Din idé behøver ikke være kompliceret for at være brugbar, skriver "facebooksiden Science & Nature" derfor, som har lagt følgende video af den smarte tønde på nettet:

Læs også: Put et stykke selleri i vand og lad det stå i 10 dage - resultatet er utroligt

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip