Smartguy er magnet for tunge erhvervsfolk

Den succesfulde internettøjbutik Smartguy formår at tiltrække erhvervslivets tunge drenge.

Senest er det Niels Mikkelsen, tidligere administrerende direktør i IC Companys, som opstiller til bestyrelsen. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Ved bestyrelsesmøderne kommer Niels Mikkelsen til at sidde til bords med andre velkendte erhvervsnavne, blandt andre Christian Stadil, som ejer sportsfirmaet Hummel, og Klaus Nyengaard, tidligere Group CEO for Just-Eat, en anden dansk internetsucces. Sidstnævnte er formand for bestyrelsen.

»Jeg har altid haft en stærk tiltro til modetøj online, blandt andet fra mine tidligere jobs. Over de næste 3-5 år vil branchen ændre sig markant, og jeg glæder mig til sammen med det stærke team hos Smartguy, at positionere forretningen godt,« udtaler Niels Mikkelsen i meddelelsen.

Udover direktørposten hos IC Companys, som Niels Mikkelsen bestred indtil midt i maj i år, har Smartguys nye bestyrelsesmedlem en fortid hos modevirksomhederne Esprit de Corp og InWear Group.

Niels Mikkelsen er ikke den eneste erfaringstunge mand, som er blevet tiltrukket af den voksende internetbutik. Smartguy har også vakt interessen hos en anden stor spiller i modebranchen. Sidste år stod Bestsellers administrerende direktør, Anders Holch Povlsen, bag investeringer i Smartguy, da Bestseller købte 10 procent af internetbutikken.

Dengang var Bestsellers administrerende direktør, Anders Holch Povlsen, ikke afvisende over for muligheden for at øge ejerandelen af Smartguy, ligesom han gradvist har øget sin ejerandel i den succesrige engelske milliardforretning Asos, som ligesom Smartguy forhandler Bestsellers brands på nettet. De gradvise investeringer har givet Bestseller en ejerandel på 26 procent i Asos.

Smartguy har mere end 2,5 millioner registrerede brugere, og selvom salget omfatter det meste af Europa, er det stadig salg i Danmark, der udgør hovedparten af netbutikkens omsætning. Koncernens webshops på det danske marked udgøres af SmartGuy.dk, SmartGirl.dk, SmartKids.dk, SmartSport.dk og StylePit.dk.

Dagens Gossip