Smartguy med vokseværk giver underskud

Virksomhedens omsætning er på to år steget med over 200 mio. kr. Fra 2010/11 lå omsætningen på 238 mio. kr.. Det sidste år er det tal røget op på 442 mio. kr.

Men den 13 år gamle virksomhed har i det forløbne år ikke været i stand til at tjene penge. Det nye regnskab viser, at når driftsresultatet efter særlige poster er

trukket fra, så lander virksomheden rent faktisk på et driftsunderskud.

For hver 100 kr., der bliver solgt for, der taber virksomheden reelt 5,49 kr. på salget. Sidste år lå det tal i plus, og her tjente virksomheden 4,51 kr. pr. 100 kr. men det har altså taget et dyk mod minus.

Det skyldes blandt andet, at SmartGuy har flyttet sit lager fra Danmark

til Polen, og det har kostet virksomheden omkring 23 mio. kr.

Årets resultat er derfor også derefter. Det lander på et underskud efter skat på 26,2 mio. kr. Det er en hel del mindre end sidste år, hvor det samlede resultat var et overskud på 8,8 mio. kr.

Men trods den lave indtjening nu, så forventer SmartGuy at ryge i plus det næste år. Ledelsen regner med en indtjening før særlige poster på 10-20 mio. kr. Men det tal bliver langt mindre. For allerede nu forventer virksomheden, at de særlige poster vil ligge på i hvert fald 10-15 mio. kr. Blandt andet fordi der stadig er nogle udgifter i forbindelse med flytningen til Polen.

Men væksten kommer ikke til at gå den gale vej. Ifølge ledelsens forventninger, så vil flere mennesker klikke sig til nyt tøj det næste år. Omsætningen forventes at stige til mellem 520-545 mio. kr.

Dagens Gossip