Smartphones stresser de unge

En spørgeskemaundersøgelse blandt 538 gymnasieelever viser, at der er en sammenhæng mellem et højt mobilforbrug og oplevelsen af stress eller koncentrationsbesvær. Det skriver Politiken.

34 procent af de adspurgte, der bruger deres smartphones, mens de laver andre ting, føler sig stresset, mens det kun er 15 procent af de gymnasieelever, der ikke laver andre ting, samtidig med at de bruger deres smartphones.

Cand.public. Søren Hedegaard, der står bag undersøgelsen, mener, at brugen af smartphones har taget overhånd, og at de unge føler sig presset til hele tiden at tjekke telefonerne.

»De unge bruger især deres mobil til at holde kontakt med vennerne, og det er bare nonstop. De føler sig forpligtet til at være tilgængelige og vende tilbage meget hurtigt, når de får en besked, og det betyder, at deres hverdag bliver hakket i småstykker. Nogle af dem svarer på henvendelser og kommentarer, uanset hvad de laver, så de konstant zapper ud og ind af situationer og slet ikke får tid til at koncentrere sig eller slappe af,« siger Søren Hedegaard til Politiken.

Konsekvenserne ved ikke at tjekke telefonen konstant er ofte overskuelige for teenagerne, da telefonen er blevet så stor en del af kommunikationen med vennerne.

»Måske bliver du ikke inviteret med på café næste gang. Eller måske synes din veninde, du er en idiot. Det er et krav fra flokken om, at man skal stå til rådighed,« siger Søren Hedegaard.

64 procent af gymnasieeleverne svarer, at de jævnligt bruger telefonen, mens de snakker med andre, og 30 procent kalder det »dårlig stil«, hvis de ikke får svar på en sms senest fem minutter efter, at de selv har sendt SMSen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip