Smil, du er på: Tysk politi søger disse gerningsmænd til sexoverfald i Køln nytårsnat

Takket være beslaglagte mobiltelefoner og snarrådige vidner og ofre har tysk politi i dag kunne frigive billeder af fem formodede gerningsmænd til nogle af de mange sexovergreb, der fandt sted i Köln nytårsnat. 

Retten i Köln har sagt ja til offentliggørelsen af billederne, i håb om at det kan føre til anholdelser og sigtelser efter de omdiskuterede overfald nytårsnat, der vakte opsigt og bestyrtelse i hele verden. 

Ifølge tysk politi, er de fem personer på billederne mistænkt for flere former sexovergreb og tyveri. 

- Ifølge vores efterforskere, har de pågældende omringet deres ofre foran togstationen, hvorefter de udsatte dem for seksuelle krænkelser og forsøgte at røve dem. Selvom situationen var faretruende, lykkedes det flere vidner og ofre at tage billeder af dem, siger en talskvinde fra politiet i Køln, ifølge Bild. 

Grunden til, det har taget så lang tid at offentliggøre billederne skal findes i, at politiet i Köln ville være helt sikre i de pågældendes skyld, før de frigav dem. 

- Vi var først nødt til at finde frem til de billeder af personer, som vi med sikkerhed kunne knytte til overgreb, siger den offentlige anklager, Ulrich Bremer, til Bild. 

Dagens Gossip