Smørefejl får skyld for norsk langrendsfiasko

En femteplads i 4x5 kilometer stafet var meget langt fra det, de norske langrendskvinder havde regnet med, inden de drog til OL i Sotji.

Men det blev det overraskende resultat efter lørdagens løb, som gav Sverige guldet i en disciplin, som Norge ellers har siddet totalt på siden OL for fire år siden.

Samtlige fire norske kvinder tabte tid til de bedste, og efterfølgende mener de, at skiene havde fået en forkert smøring i de høje temperaturer.

- Det så ud til at være en smørekrise. Vi sender dem jo ikke ud med dårlige ski med vilje. Det må vi beklage både over for pigerne, og overfor alle dem, der sidder derhjemme, siger den norske landsholdschef Trond Nystad til norsk TV 2.

Norge sluttede næsten et minut efter de vindende svenskere, og også Finland, Tyskland og Rusland var hurtigere end de sejrsvante nordmænd.

- Skal vi vinde skiløb, skal alle marginaler være på vores side. Det var skiene desværre ikke i dag, siger Therese Johaug ifølge nyhedsbureauet NTB.

Hendes holdkammerat Heidi Weng er også nedtrykt efter fiaskoen i det, der må betegnes som dette års vigtigste løb i norsk kvindelangrend.

- De andre legede med os. Det er virkelig kedeligt at se på. Det er trist, at slaget kommer den dag, hvor du virkelig ønsker at vinde, siger Heidi Weng.

Søndag skal de norske herrer forsøge at skaffe den vintersportsglade nation oprejsning, når de skal ud på 4x10 kilometer stafet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip