Smukfest erkender: Vi skal have kigget på sikkerheden

Skrevet af admin

07/08/2015

Dagens topnyheder

Der er ingen tvivl om, at Smukfest-ledelsen undervurderede interessen for den garvede musiker Kim Larsens sange, da han torsdag aften spillede på Rytmescenen.

Sådan lyder udmeldingen fra festivalens formand, Claus Visbye, efter at man kortvarigt måtte afbryde koncerten, fordi flere personer fik det ubehageligt.

Claus Visbye understreger, at man nu vil kigge på sikkerheden omkring Rytmescenen.

- Det viste sig, at det var en fejlplacering, at holde Kim Larsen-koncerten på Rytmescenen. Der var rigtig mange mennesker, og der opstod derfor et tryk især omkring indgangen til scenen, siger Claus Visbye til Ritzau og tilføjer:

- Indgangen til scenen er helt sikkert noget, vi skal have kigget på, fordi måden, man kommer ind til scenen på, fungerer ikke optimalt, lyder det.

Under koncerten fik flere koncertgængere det dårligt, og to personer besvimede. Det oplyser festivalens sikkerhedsansvarlige, Kasper Sønderdahl, på et pressemøde på festivalen. Han oplyser i øvrigt, at sikkerhedsprocedurerne blev iværksat efter planen.

- Vi opdager, at der er nogen, der bliver meget forskrækkede, fordi der er meget lidt plads omkring indgangen. Derfor åbner vi både nødudgangen og laver et såkaldt kontrolleret stop af koncerten, siger Kasper Sønderdahl om gårsdagens episode.

Formand Claus Visbye har i kølvandet på torsdagens episode mødtes med andre dele af festival-ledelsen for at evaluere på koncerten, der altså måtte afbrydes i omkring fem minutter.

På mødet stod det klart, at der er brug for at kigge på sikkerheden, men også, at problemet ikke nødvendigvis kun har noget at gøre med antallet af mennesker.

- Det handler mere om mulighederne for passage end om antallet af gæster. Og i forhold til passage må vi konstatere, at vi skal kigge på området omkring Rytmescenen, siger Claus Visbye.

Torsdagens Kim Larsen-koncert har fået flere til at henvise til forrige års koncert med Prince, hvor der også var flere, der fik det dårligt, og hvor sikkerheden fik kritik.

- Siden Prince-koncerten har vi arbejdet rigtig hårdt på vores logistik, og vi har lavet en masse nye tiltag for at øge sikkerheden, siger Claus Visbye, der altså i samme ombæring erkender, at der stadig er arbejde at gøre for at øge sikkerheden yderligere.

Han oplyser, at man i øjeblikket stadig ikke har fået henvendelser om nogen personskader.

/ritzau/