Smukfest inviterer Folketinget gratis på festival

Det sker, fordi festivalen ønsker at give politikerne en forståelse for arrangementet, lyder begrundelsen fra formanden for Smukfest, Claus Visbye.

»Vi synes, at det med et arrangement som vores - Danmarks andenstørste festival - er ufattelig vigtigt, at de politikere, som er med til at lægge de love og det bureaukrati for døren, som vi arbejder under, er med til at se, hvad sådan et arrangement kræver. Vi arbejder eksempelvis fra en fredet skov, hvilket ikke gør det mindre bureaukratisk tungt,« fortæller han og fortsætter:

»Vi har fat i noget tungt lovgivning og et tungt bureaukratisk system, når vi agerer med vores festival. Også i dagligdagen har det stor betydning, om vi skal sidde og bruge rigtig meget tid på at arbejde under de her bureaukratisk udstukne regler, eller om vi kan bruge tiden på at finde på nye idéer og booke et godt musikprogram.«

Mens folketingspolitikerne og deres koner og mænd kan nyde festivalen kvit og frit, må betalende gæster punge ud med henholdsvis mellem 650 og 1.050 kroner for en endagsbillet og 1.995 kroner for en partoutbillet.

»Jeg synes, det er at tage den smålige hat på, hvis man ser det som en slags smørelse. Vi vil rigtig gerne ud og fortælle om vores arrangement, og det synes jeg, vi gør allerbedst ved at invitere de politikere, der har med det at gøre. Det er vigtigt, at de kommer ud og oplever alle afkroge af en festival som vores, der er placeret i en skov tæt på en by, for at kunne forstå, hvad det er, vi er oppe imod. Smørelse? Nej, det har jeg svært ved at se,« siger festivalens formand og tilføjer:

»Og ja, de kan jo selv købe en billet, men jeg ser det som en del af deres erhverv. Jeg synes, de skal have frit lejde. Det andet er for småligt.«

Spørgsmål: Hvorfor har I inviteret samtlige 179 folketingsmedlemmer samt tilhørende partnere, og eksempelvis ikke blot kulturministeren og kulturordførerne?

»Vi er et kulturarrangement, men den lovgivning, vi rammer, rammer bredt. Vi er jo lige så meget i Naturstyrelsen, som vi er i Kulturstyrelsen, fordi vi agerer i en fredet skov. Og så er vi jo også et erhverv - og vel at mærke et erhverv, der gerne vil tages alvorligt, eftersom vi rent faktisk skaber en del omsætning. Derfor giver det ikke mening for os at sige, at vi bare er et kulturarrangement, og at vi derfor kun inviterer kulturministeren og kulturordførerne,« svarer Claus Visbye.

Det er andet år i træk, at folketingspolitikerne bliver inviteret på Smukfest. Claus Visbye har ikke det nøjagtige tal for, hvor mange politikere, der tog imod tilbuddet sidste år, men fortæller, at det var under ti. Og oftest er der tale om, at de kommer en halv dag, påpeger han.

Smukfest er en såkaldt erhvervsdrivende forening, hvorfor festivalen ikke modtager nogen statslig støtte.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip