Smukfest måtte afbryde Kim Larsen-koncert

Skrevet af admin

07/08/2015

Dagens topnyheder

Kim Larsen-koncerten på Smukfest i Skanderborg måtte torsdag aften kortvarigt afbrydes af sikkerhedsmæssige årsager, og indgangene til koncerten blev stoppet, da pladsen foran Rytmescenen var for trang.

- Der var for mange mennesker til Kim Larsen-koncerten. Det var ikke en enkelt situation, der gjorde, at Kim Larsen blev afbrudt, men sikkerhedspersonalet gjorde opmærksom på, at der var for mange mennesker, siger Smukfests pressechef, Poul Martin Bonde, til Ritzau.

Ifølge festivalens formand, Claus Visbye, var koncerten afbrudt i fem minutter, hvor sikkerhedspersonalet lukkede for indgangspassagen til koncerten på Rytmescenen og åbnede indgangen til medarbejderområdet for at lette presset.

Selvom festivals-ledelsen ikke mener at situationen var problematisk, oplevede nogle i publikummet det anderledes.

- Vi var på vej væk fra koncerten. Jeg ville rigtig gerne ud, men det var umuligt at komme nogle vegne. Vi får at vide, at der er for mange mennesker til at komme frem, og så går jeg i panik, siger 21-årige Anne Sofie Utoft, der var til koncerten, til Ritzau.

Hun fornemmede situationen som, at menneskerne rundt omkring hende også følte sig utilpasse. Anne Sofie Utoft understreger dog, at personalet håndterede presset godt og gjorde alt, hvad de kunne.

- Der var tætpakket og folk har følt sig utilpasse. Vi har tjekket de snævreste passager, og lige nu er tilbagemeldingen, at alle har det godt, siger Claus Visbye og fortsætter:

- Vi har ikke fået tilkendegivelser om, at gæster har fået trykskader eller på anden måde er kommet til skade, og vi plejer at få de meldinger med det samme. Men vi afventer en rapport fra sikkerhedspersonalet. Vi kan ikke afvise, at nogen er besvimet eller bragt til samaritterne.

For to år siden fik festivalen kritik af deres sikkerhed under Prince-koncerten på Bøgescenerne. Bestyrelsesformanden mener dog ikke, at festivalen har et generelt sikkerhedsproblem.

- Tværtimod har vi et sikkerhedssystem, der virker. Alle folk har det godt og vi fik stoppet tilstrømningen til koncerten, siger Visbye.

/ritzau/