Smukfest slår dørene op til et større sceneområde

Flere gæster følte sig ved sidste års Smukfest mast ved en Kim Larsen-koncert på Rytmescenen, men når festivalen i Skanderborg onsdag eftermiddag åbner for området igen, vil der i år være mere plads.

Det fortæller Poul Martin Bonde, der er talsmand og næstformand for festivalen.

- Det, der skete ved Kim Larsen-koncerten, foregik ved ind- og udgangen til Rytmeområdet. Nu har vi lavet hele det område om i år.

- Vi har flyttet scenen, så folk kommer ind på en anden måde. Vi har også lavet flere ind- og udgangsveje til området. Det burde give et helt andet flow dernede og mere plads, siger Poul Martin Bonde.

Pladsen har i år skiftet navn til Stjerneområdet, og sceneområdet er blevet omkring 30 procent større end sidste år. Der er plads til omkring 25.000 mennesker ved Stjernescenen, hvilket er halvdelen af festivalens gæster.

Den nye plads vil desuden have mere personale, som kan guide gæsterne i, hvor de skal bevæge sig hen for at få mere plads. Derudover vil festivaldeltagerne blive guidet på storskærme.

I år er antallet af gæster justeret lidt ned, selv om det nye område ved Stjernescenen skaber mere plads, fortæller Poul Martin Bonde.

- Det har været vurderingen, i og med at vi har en ny plads, og vi skal se, hvordan det virker først, siger Poul Martin Bonde.

De første festivalgæster indkvarterede sig allerede på Smukfests campingområde søndag eftermiddag, men musikken på festivalens store scener begynder først onsdag.

Den første til at spille på den nye Stjernescene er Walter Trout, mens Suspekt lukker scenen lørdag.

Desuden kan Kim Larsen igen i år opleves, men denne gang på Bøgescenerne, hvor der er plads til et større publikum end ved den scene, han spillede på sidste år.

Festivalen varer ind til søndag aften.

/ritzau/

Dagens Gossip