Smukt tilbageblik: Kongehuset deler hidtil uset video

Skrevet af Nicolai Haugsted

02/05/2024
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
I den særlige anledning har kongehuset delt en helt speciel video.

Dagens topnyheder

Torsdag den 2. maj er en vigtig dag. Det er nemlig dagen, hvor en vigtig tradition igen går i gang.

Det er nemlig denne dag, at kongeparret går ombord på Kongeskibet Dannebrog. Dette er startskuddet til sommerens sejlsæson, som i år bliver første gang, at kongeparret drager afsted.

På Instagram har Kongehuset i forbindelse med den særlige tradition delt en video, hvor vi kan se hvordan det så ud, da traditionen også blev holdt ved lige, for efterhånden mange år siden.

“De årlige togter med Kongeskibet er en forlængelse af en efterhånden lang tradition, som går tilbage til Christian 10. og Dronning Alexandrines regeringsperiode. Som det første kongepar gjorde de nemlig årlige togter i danske farvande til en fast del af sommerprogrammet,” lyder det i opslaget, som fortsættes:

“Traditionen blev videreført af Frederik 9. og Dronning Ingrid og siden af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Prins Henrik, der alle lagde vægt på at bruge skibet i alle dele af riget – både i Danmark, på Færøerne og i Grønland.”

Der er et spændende program for kong Frederik og dronning Mary de kommende måneder. Her vil de besøge Sverige, Norge, Færøerne og Grønland med Kongeskibet Dannebrog.

Det slutter dog ikke der, for efterfølgende vil Kongeparret til august besøge Bornholms Regionskommune, Ærø Kommune, Assens Kommune og Vejle Kommune på deres sommertogt.

Du kan se opslaget med videoen herunder: