Smuthul kan stoppe europæisk skattejagt

EU vil med et nyt rentedirektiv bryde bankhemmeligheden i Europas skatteoaser og sikre en automatisk udveksling af alle bankoplysninger, men hvis Østrig og Luxembourg ikke kan overtales til at gå fuldt ind i samarbejdet og dele oplysninger om andet end privatpersoners bankkonti, vil EU-opgøret blot stække de mest simple skattesnydere. De avancerede vil fortsat kunne gemme sig bag offshore-selskaber og fonde, advarer eksperter.

»Kun usofistikerede velhavere bruger ikke fonde eller offshore-selskaber. I offshore-finansindustrien bliver mennesker, der ikke bruger trusts eller selskaber, kaldt de dumme rige. Det store flertal af sofistikerede skatteunddragere bruger offshore-fonde og offshore-selskaber,« siger John Christensen, europæisk chef for NGOen Tax Justice Network.

Den fremtrædende tyske professor i skatteret Lorenz Jarass, der er rådgiver for både EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og den tyske Forbundsdag, kalder det »ekstremt vigtigt«, at rentedirektivet udvides.

»Dermed bliver en typisk omgåelsesmulighed væsentligt indskrænket,« vurderer han.

EUs stats- og regeringschefer mødes onsdag for at forsøge at indgå en aftale. Østrig og Luxembourg vægrer sig, eftersom de frygter at stå som sorteper over for Schweiz, som i øjeblikket forhandler om en mindre vidtgående informationsaftale med EU.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip