Snarlig retssag mod Det Muslimske Broderskab

Mathias Johansen, Berlingske Nyhedsbureau

Retssagen mod fem medlemmer af Det Muslimske Broderskab i Egypten vil begynde 25. august. Det siger den egyptiske anklagemyndighed til AFP.

Tiltalt står den øverste leder af Broderskabet, Mohammed Badie, som er gået under jorden efter beskyldninger for at have opfordret til uro og protester i landet. To af næstkommanderende Badies næstkommanderende vil blive tiltalt for de samme forbrydelser.

Datoen på retssagen er blot den seneste i en række nyheder om det retlige efterspil, siden militæret tog magten fra tidligere præsident Morsi 3. juni i år. Morsi er officielt tiltalt for at have spillet en nøglerolle i 2011-revolutionen i landet, som betød exit for den tidligere præsident Hosni Mubarak, samt at have samarbejdet med den militante palæstinensiske gruppe Hamas om revolutionen for to år siden.

I retssagen mod Det Muslimske Broderskab bliver yderligere to medlemmer tiltalt for drab i forbindelse med demonstrationer.

Broderskabet, som stadig støtter Muhammed Morsi, har igennem en måned arrangeret såkaldte sit in-demonstrationer til stor irritation for den egyptiske hær, som har krævet demonstrationerne stoppet.

Den egyptiske hærchef, general Abdel Fattah al-Sisi, mødtes tidligt søndag med repræsentanter for de islamistiske bevægelser i Cairo for at drøfte konflikten mellem tilhængere og modstandere af den afsatte islamistiske præsident.

Dagens Gossip