Snart kan du blive medejer af King Kongs udsigtstårn

Vejen til enighed har dog været lang. Allerede i slutningen af 2011 offentliggjorde ejerne planerne om en børsnotering, men kort tid efter meddelte en gruppe mindretalsaktionærer, at de ikke var enige i de fremlagte planer - de mente simpelthen ikke, at de fik en stor nok luns af provenuet.

Men nu ser det ud til, at der er blevet givet håndslag på en aftale. I hvert fald melder nyhedsbureauet, at 80 procent af aktionærerne er enige om planerne, og dermed ser der ud til at være fri bane for noteringen.

Den 102 etager høje skyskraber i Manhattan Midtown-området stod færdig i 1931 og kunne de næste 40 år bryste sig af at være verdens højeste. Den 443 meter høje bygningen er et meget rost eksempel på Art Deco-stilen, og skyskraberen har været brugt som omdrejningspunkt i en stribe spillefilm - deriblandt klassikeren King Kong, hvor den gigantiske gorilla bruger tårnet som udsigtspunkt.

I skyskraberens skygge har der i årevis foregået en magtkamp, hvor den amerikanske ejendomsmogul Peter Malkin har forsøgt at fastholde kontrollen med bygningen samtidig med, at andre investorer forsøgte at få mest mulig profit ud af deres ejerandel.

Med det nye aftalehåndslag ser det ud til, at de fleste parter er blevet stillet en aftale i udsigt, som de kan acceptere. Børsnoteringen menes at kunne skaffe ejerne et provenu på en milliard dollar, skriver Reuters.

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip