Sne, slud, hagl og torden kommer i hælene på Bodil

Vejret har flere gaver i ærmet til danskerne. I hælene på stormen Bodil kommer hendes gode venner - sne, slud, hagl og torden. Vejret bliver en blandet omgang i den kommende weekend, som måske endda også byder på lidt sol, lyder det fra DMI.

- Resten af fredag er vejret egentlig ganske pænt, hvis vi ser bort fra vinden. Men især i den sydvestlige del af landet er der en del byger, som også kan give regn, sne, slud, hagl og endda også en smule torden, siger vagtchef ved DMI Tine Zeuthen.

- På Sjælland har der også været haglbyger, siger hun.

Det kraftige blæsevejr fortsætter fredagen igennem især ved kysterne, hvor der kan være hård kuling og vindstød af stormstyrke dagen igennem. Dagtemperaturerne bliver mellem en og fem grader fredag, og det samme gælder lørdag.

Blæsten stilner af frem mod weekenden, men til gengæld tegner det til at blive nattefrost både natten til lørdag og natten til søndag.

- Lørdag ser det egentlig fint ud med nogen sol de fleste steder i løbet af dagen, men der kan også komme slud og snebyger, siger Tine Zeuthen.

- Vinden bliver jævn til hård nogen steder, men den aftager dog op ad lørdagen. Det bliver blæsende, men det er jo ingenting i forhold til stormen, siger hun.

Temperaturerne vil ligge mellem to graders frost og tre graders varme om natten.

Søndag stiger dagtemperaturen op til mellem fem og otte grader, men alligevel kan der komme slud og sne nogen steder.

- Søndag ser værre ud end lørdag, selvom temperaturen stiger. Men det bliver skyet og med regn til tider, og det kan godt være, at nedbøren starter som slud eller sne især i de østlige og nordlige egne, siger Tine Zeuthen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip