Snefygning lukkede Solskinsøen ned

Det føg så meget med sne på Bornholm, at politiet fredag frarådede al unødig udkørsel. Lørdag morgen er snefygningen aftaget, og Bornholms Politi fraråder ikke længere al unødig udkørsel.

Samtidig er der ikke længere pansrede mandskabsvogne indsat, oplyser Bornholms Politi.

Klippeøens småveje var så sneglatte og ufremkommelige, at billister blev rådet til at holde sig fra dem. Og de større landeveje var også ved at fyge til, lød status fra ordensmagten natten til lørdag.

- Det er rigtigt, rigtigt glat herovre, fortalte vagtchef Henrik Schwarz fra Bornholms Politi ved 1-tiden natten til lørdag.

- Snefygningen volder problemer, og vi fraråder al unødig udkørsel. De små veje ude på landet er mere eller mindre lukket til, og vi forventer faktisk også, at de overordnede veje lukker til i løbet af natten, tilføjede han.

Øen i Østersøen har allerede haft en stribe snestorme i løbet af vinteren, og der ligger i øjeblikket store mængder sne rundt omkring.

- Det sidste, jeg har læst, er, at DMI har målt den gennemsnitlige snedybde på omkring 40 centimeter, fortalte Henrik Schwarz fra Bornholms Politi.

Men myndighederne havde også taget sine forholdsregler og stod klar til at komme nødstedte borgere til undsætning i det skrappe vintervejr.

- Vi har en sneplov i Nexø, Rønne og Allinge. I Allinge har vi også en PMV (pansret mandskabsvogn, red.) stående på beredskabscentret. Det er hjælp til ambulancer, brandvæsen og så videre, lød det fra politiets vagtchef.

Nattefrosten kom helt ned til syv minusgrader på Bornholm, og vinden er jævn til hård, oplyser DMI.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip