Snekaos på Bornholm: Politiet fraråder al unødig udkørsel

Et kraftigt snevejr har ramt Bornholm, og situationen var i eftermiddag så alvorlig, at de forskellige myndigheder i beredskabet blev indkaldt til møde på politigården i Rønne.

Her aftalte man, at der etableres sneplove til assistance for ambulancer og Brandberedskab ved Falck i Rønne og Nexø. Ambulancen fra Klemensker er flyttet til Beredskabsstyrelsen i Allinge, hvor én af Beredskabsstyrelsens sneplove er stand by til assistance for ambulancen på Nordlandet.

Der er ligeledes udkommanderet 2 PMV’ere fra Hjemmeværnet, der er placeret henholdsvis hos Falck i Rønne og Falck i Nexø, med henblik på assistance for ambulanceberedskabet.

Klokken 15.30 blev al snerydning indstillet på lokalvejene, mens der fortsat blev ryddes frem til kl. 1800 på det overordnede vejnet.

Af hensyn til tilrejsende til Bornholm, har Færgen anmodet tilrejsende at booke til afgangen fra Ystad til Bornholm kl. 1830, med ankomst i Rønne kl. 1950. Ved ankomsten i Rønne kl. 1950, vil 2 sneplove assistere BAT med deres rutebusser, der kører på 2 ruter; henholdsvis én rute syd om Bornholm: Rønne – Nexø – Svaneke – Gudhjem, og én rute nord om Bornholm: Rønne – Hasle – Allinge – Tejn og Gudhjem. Der anmodes således om, at tilrejsende der har tænkt sig at anvende Færgen fra Ystad til Rønne kl. 2030, booker om til afgangen kl. 1830, såfremt de rejsende skal videre ud på Bornholm.

Det frarådes at bilister lægger sig bag sneplovene og BAT busserne, og hjælp til disse bilister vil umiddelbart ikke kunne gennemføres. Bilisterne rådes således til enten at finde overnatningssted i Rønne, evt. hos Færgen, eller lade sig transportere via BAT busserne.

Færgen underretter tilrejsende om assistancen, og Færgen har kapacitet til at lade tilrejsende overnatte.

Der vil være rydning af vejen fra Bornholms Lufthavn direkte til Rønne ved fly ankomsterne til Bornholms Lufthavn i aften.

Bornholms Politi koordinerer indsatsen, og der er direkte radioforbindelse til Ambulanceberedskabet, Brandberedskabet samt de indsatte PMV’ere og sneplove.

Politiet fraråder samtidig fortsat al unødig udkørsel.

Dagens Gossip