Snekaos: Så travlt har Falck

Glatte veje og frostgrader har holdt arbejdskedlerne kørende hos Falck det seneste døgns tid, hvor især områderne i Nordjylland og den nord- og nordøstlige del af Sjælland har været ramt af vejret.

Det forklarer Louis Honoré, kommunikationschef hos Falck, lørdag formiddag til Ritzau.

- Siden sneen satte ind fredag morgen, har vi i de to områder været ude og hjælpe 1207 billister. Det har både været fritrækninger, start af biler og alt muligt andet. Men det begynder lige så småt at stilne af, siger Louis Honoré.

Det er især i det nordjyske, at der har været meldinger om problemer på grund af vejret, lyder det fra kommunikationschefen.

- Det er Vendsyssel, der er hårdt ramt, men områder omkring Aalborg har også været til bøvl for bilisterne, hvor mange for eksempel har haft besvær med at komme op af bakkerne, er skredet ud og har skullet have hjælp i situationen, siger Louis Honoré.

De typiske arbejdsopgaver for Falck har ligget i at hjælpe biler, der enten er gledet ud i grøften og skal hives op igen, eller som bøvler med at komme op af stejle bakker, hvor hjulene sætter rundt, og bilisten skal have hjælp med at trækkes fri, forklarer kommunikationschefen.

Vintervejret har betydet, at Falck har været ekstra bemandet både i går og i nat, og så vurderes det lørdag formiddag, om der skal rykkes ned til noget, der hedder normal bemanding, siger Louis Honoré.

- Som det er nu, så er der biler, der venter på at blive hevet op fra grøftekanter rundt omkring, så vi har stadig travlt med de opgaver, som er kommet ind i aften- og nattetimerne, forklarer han.

Hos Falck vil der i løbet af lørdagen blive holdt øje med vejrsituationen, "men det er svært at vide, hvordan det vil udvikle sig."

- Vi kan se på vejrsituationen, at det trods alt ser lidt mildere ud fremadrettet, fordi der ikke ventes lige så meget sne og vind, lyder det fra Falcks kommunikationschef.

/ritzau/

Dagens Gossip