Snerekord: Sæson for skiferier sikret til maj

På skisportsdestinationer i Norge, Frankrig og Italien melder de om rekord i snemængder, da sneen er faldet i særdeles store mængder.

Nogle af de bedste sneforhold i 10 år

Faktisk ligger der aktuelt væsentlig mere sne på nuværende tidspunkt end gennemsnitligt for de sidste 10 år. Det viser snestatistik fra Skisport.dk, som har sam let snedata siden slut 90´erne.

Læs også: Den lille forskel findes også på ski

Statistikken taler sit tydelige sprog: I Frankrig har 94 procent procent af skiområderne mere sne, tallet er 93 procent i Italien, 75 procent for Norge og 56 procent for Østrig.

Næsten to meter sne

Normalt ligger der omkring en meter sne i Norske Trysil i uge 8. Målestokken viser lige nu 182 centimeter sne, næsten en meter over gennemsnittet de sidste 10 år, en god base af sne der giver sikkerhed for sne til langt ind i april og maj. I Trysil holder området åbent frem til 27. april.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Højtid for skiweekender – oplev Robbie Williams på ski

Det siges at julen varer lige til Påske, skisæsonen er endnu længere, og mange områder har særlige events og tilbud i slutningen af sæsonen, alt fra gratis ophold og liftkort til børnene til store koncerter.

I Østrigske Ischgl er skiområdet åbent til den 4. maj, og sæsonafslutningen fejres med koncert med Robbie Williams 3. maj til den såkaldte ”Top of the Mountain Concert”.

Kombinationen af rekordagtige sneforhold og spændende tilbud på ophold og liftkort i marts og april, så skifolket har helt optimale betingelser for at få stillet skiabstinenserne uanset om det er Alperne eller de norske og svenske fjelde der lokker.

Sådan tjekker du sneforholdene

Der er stor forskel på, hvor meget sne der kræves for at et skiområde har "nok" sne. Klippefyldt terræn kræver langt mere sne end græsklædte pister. Forskellen på kunstsne og naturlig sne er også væsentlig, ligesom det betyder noget, hvor lang tid sneen har ligget på pisterne.

- Man kan ikke altid bare direkte sammenligne snemeldinger. Man kan for eksempel ikke bare sige, at fordi ét område har 80 centimeter og et andet har to meter, så er sidstnævnte bedst, forklarer indehaver af Skisport.dk, Rasmus Skov, som kommer med nogle ganske klare råd:

- Det man kan gøre for at vurdere om en destination har det go dt eller skidt rent snemæssigt, er dels at kigge på webcams og vurdere situationen ved et kig på disse, og dels ved at sammenligne snemængden med samme tidspunkt de seneste år, siger Rasmus Skov.

Læs også: Historisk gode sneforhold i Norge

Vil man være helt snesikker, findes der mange destinationer, som har et gletsjer-område tilknyttet, som er begunstiget af sne året rundt.

Det store overblik over sneen kan findes på www.skisport.dk/snevejr. Her er der masser af historik, webcams og aktuelle sne- og vejrmeldinger fra ski destinationer over hele verden.

Dagens Gossip