Snesevis af syrere dør under formodet russisk angreb

Formodede russiske kampfly bombede søndag centrum af byen Idlib i det nordvestlige Syrien, og mindst 73 er dræbt, siger redningsarbejdere og lokale beboere.

De fortæller om mindst seks angreb, der har ramt en travl markedsplads i byens midte, flere regeringsbygninger og boligområder.

Redningsfolk siger, at de har bekræftet 43 døde, og at mindst yderligere 30 er fundet, men endnu ikke er identificeret.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har et netværk af informanter inde i Syrien, rapporterer om færre ofre, nemlig 36 døde, skriver AFP.

- Angrebene, som sandsynligvis var russiske, var rettet mod tidligere regimestillinger, der nu indtages af Erobringens Hær, siger lederen menneskerettighedsobservatoriet, Rami Abdel Rahman.

Erobringens Hær er en koalition, som omfatter den syriske gren af al-Qaeda - al-Nusra Fronten - og islamistiske grupperinger som Ahrar al-Sham, forklarer han.

Abdel konstaterer, at snesevis af mennesker, mange af dem civile, er såret under angrebene.

- Der er en masse døde under ruinerne, siger Yasser Hamma, der arbejder for det civile beredskab i Idlib.

Billeder på de sociale medie og den syriske oppositions Orient TV viser primitive ambulancer, der haster af sted med sårede civile i et område, hvor folk er i gang med at lede efter overlevende under de sammenstyrtede huse.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip