Snestorm truer med at lukke nordjyske motorveje

Et kraftigt snevejr tilsat en frisk vind lægger mandag en blafrende hvid dyne over landet. Særligt i Nordjylland skal bilister passe på pludselige snedriver på motorvejene, advarer Vejdirektoratet, der har kaldt ekstra personale på arbejde.

Meldingen kommer, da Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har varslet snestorm i Nordjylland mandag og risiko for snefygning i resten af landet på grund af mulighed for 10 centimeter sne og vindstyrke op til kuling.

- Vi har i forvejen svært ved at holde enkelte steder på motorvejene åbne ved Hirtshals og Frederikshavn, fordi det går så hurtigt med at fyge til, siger Maiken Bendtsen, vagthavende ved Trafikinformationscentret hos Vejdirektoratet, til Ritzau.

- Når der kommer mere sne og vind, kommer vi særligt til at kæmpe med at holde vejene fri mandag. Selvom det er værst i Nordjylland, så skal alle køre efter forholdene, da der kan opstå snedriver ud af den blå luft på ingen tid, fortæller den vagthavende.

Snefnuggene falder først i Syd- og Vestjylland sent søndag aften og tager så til i løbet af natten, indtil der mandag aften er faldet mellem fem og 10 centimeter sne i hele landet.

DMI har dog kun varslet snestorm for Nordjylland, da området tidligere har fået en del sne.

- Der kan sagtens ske snefygning lokalt i hele landet, men der ligger en del sne i forvejen i Nordjylland, og derfor har vi sendt varsel ud der, mens der kun er risiko for snefygning i resten af landet, siger Jeanne Mangerel vagthavende ved DMI.

I weekenden har temperaturen været et godt stykke under frysepunktet, men selvom det bliver en smule varmere i starten af ugen, så bliver sneen liggende.

- Der vil komme lidt højere temperature end nu, så vi kommer til at ligge lige under frysepunktet, men vinden tiltager, så det vil fortsat føles temmelig koldt, fortæller Jeanne Mangerel.

Vinden kommer op på 15 meter i sekundet, og kombineret med sne og frostgrader kan bilister hurtigt sidde fast i snedriver.

Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man husker et tæppe og en skovl i bilen samt strøm på mobilen, inden man tager fra hjemmet mandag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip