Snevejr laver om på vigtig Giro-etape

På den ene side bliver det en smule nemmere for cykelrytterne. På den anden side bliver der lidt mindre drama for tv-seerne. Løbsledelsen i Giro d'Italia besluttede torsdag aften at fjerne de to bjerge Gavia og Stelvio fra fredagens 19. etape.

Det har arrangørerne gjort, fordi vejret på de to bjerge, der er henholdsvis 2618 og 2758 meter høje, er blevet så dårligt, at sne is, og temperaturer på helt ned til minus 14 kan være til fare for rytterne.

- Vi har måttet vælge plan B. Vejret bliver dårligere og dårligere, og vi vil ikke risikere hverken rytternes eller tilskuernes og liv og helbred, siger løbsdirektør Mauro Vegni til Cyclingnews.

I stedet skal rytterne op ad to nye bjerge, Tonale (1883 m) og Castrin (1706 meter), hvilket betyder, at etapen bliver 21 km længere, så rytterne skal tilbagelægge 160 km.

Løbsledelsen bekræfter også, at lørdagens bjergetape er i fare. Lørdagens 203 km lange rute inkluderer fire bjerge før afslutningen på Tre Cime di Lavaredo, men disse tinder er i øjeblikket dækket af sne.

- Vi håber, at vi i det mindste kan bevare afslutningen på Tre Cime di Lavaredo. Vi overvåger vejrsituationen og vejforholdene nøje, og vi vil træffe en beslutning, når det er muligt, siger løbsdirektør Mauro Vegni og fortsætter:

- Det er ikke dårligt vejr, der er problemet på en bjergetape. Problemet er kulden og sneen på nedkørslerne. Vi tager ingen unødvendige risici

 

 

 

Dagens Gossip