Snød med kørselsfradrag over Øresund: Fik bøde på 140.000 kroner

Skattemyndighederne slår hårdt ned på snyd med befordringsfradrag, og det har pendlere på tværs af Øresund nu fået at mærke.

For hver femte, der bevilgede sig selv for store befordringsfradrag på tværs af Øresund, har nemlig fået bøder på op til 140.000 kroner.

Det er SKAT Øresund, der behandler skattesager på tværs af landegrænsen mellem Danmark og Sverige, og her har man vurderet 286 sager, hvor befordringsfradragene for 2010 og 2009 var så store, at de blev mistænkelige.

I de 286 selvangivelser havde skatteyderne bevilget sig selv fradrag på 64 millioner kroner. Dem rettede SKAT Øresund ned til 11 millioner kroner.

- 110 af sagerne vurderede vi så grove, at vi sendte dem videre til vurdering i en af SKATs straffesagsafdelinger, oplyser afdelingsleder Ernst Larsen fra SKAT Øresund.

Her har halvdelen af de 110 fået administrative bøder på mellem 5.000 og 140.000 kroner, foruden naturligvis efterbetalinger af den manglende betalte skat.

10 af sagerne er så alvorlige, at SKAT har sendt dem videre til vurdering hos politiet, mens den sidste gruppe har kunnet nøjes med henstillinger.

- Disse mennesker har tilsyneladende opfattet SKATs TastSelv system som et TagSelv system, hvor de selv kunne bestemme, hvor meget de ønskede sig i befordringsfradrag, konstaterer afdelingsleder Hella Rahbek.

Hun mener, at det kun kan være meget få af disse skatteydere, der har været i god tro, for i en lang periode, inden selvangivelserne skulle udfyldes og SKAT gik i gang med kontrollerne, gennemførte SKAT Øresund en massiv oplysningskampagne på begge sider af broen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip