Snowden afviser historier om læk til Rusland og Kina

I interviewet slår den tidligere medarbejder hos efterretningstjenesterne National Security Agency (NSA) og CIA ligeledes fast, at det ikke er lykkedes for nogle af de to landes regeringer at »dræne indholdet på hans bærbare computere«.

»Jeg har aldrig givet informationer til nogle af regeringerne, og de har aldrig taget noget fra mine bærbare,« siger han, efter at flere medier har spekuleret i, at de to lande har fået adgang til informationer fra Snowden.

Ifølge The Guardian er det den amerikanske avis New York Times, der første gang kunne fortælle, at Kina havde haft held med at skaffe sig adgang til Snowdens computere.

Historien baserede sig på udsagn fra to vestlige efterretningseksperter, men ifølge Snowden er der altså ingen hold i den påstand.

Mens Snowden angiveligt stadig befinder sig i en lufthavn i Rusland, viser en ny måling foretaget for det amerikanske medie Bloomberg, at støtten til Snowden er markant i hans hjemland.

Hovedparten af amerikanske vælgere betragter således Snowden som en whistleblower i stedet for forræder, og et flertal mener desuden, at regeringens anti-terror-bestræbelser er gået for langt i forhold til at begrænse borgerrettigheder.

I undersøgelsen ser 55 procent af de adspurgte Snowden som en whistleblower, efter at han lækkede oplysninger om tophemmelige amerikanske overvågningsprogrammer. 34 procent ser ham som en forræder.

Snowden befinder sig efter alt at dømme i en lufthavn i Moskva, hvor han har været, siden han ankom fra Hong Kong. Det har været fremme, at han vil forsøge at få asyl i Venezuela.

Dagens Gossip