Snowden gemmer sig et hemmeligt sted

Snowden fik torsdag midlertidig asyl i Rusland og kunne dermed forlade lufthavnen Sheremetyevo efter fem ugers ophold i transitområdet. Ifølge hans advokat, Anatoly Kucherena, opholder whistlebloweren sig nu et hemmeligt sted, mens han tilpasser sig livet uden for lufthavnen.

»Han har fundet ud af, hvor han skal bo. Alt er godt,« siger advokaten ifølge AFP til det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Kucherena vil ikke give flere detaljer om Edwards Snowdens opholdssted, men fortæller, at hans klient er vil stille op til interview på et senere tidspunkt.

En repræsentant for WikiLeaks, Sarah Harrison, har opholdt sig i lufthavnen sammen med Snowden, og i en officiel udtalelse oplyser den kontroversielle organisation, at den tidligere efterretningsmedarbejder nu befinder sig et »sikkert, fortroligt sted«.

I samme meddelelse fra WikiLeaks kritiserer Edward Snowden selv den amerikanske regering for at mangle respekt for international og hjemlig lovgivning.

»Men i sidste end vinder loven,« erklærer han.

Russernes beslutning om at tildele Snowden midlertidig asyl bliver mødt med skarp kritik fra amerikansk side. Det Hvide Hus overvejer nu at aflyse præsident Obamas besøg hos den russiske præsident Putin i Moskva forud for G20-mødet i Sankt Petersborg 5.-6. september.

Dagens Gossip