Snowden-journalists mand tilbageholdt i Heathrow

Politiet i Storbritannien bekræfter, at manden, der er gift med Guardian-journalist Glenn Greenwald, blev tilbageholdt i lufthavnen med henvisning til britisk antiterrorlovgivning, da han var på vej hjem til Rio de Janeiro fra Berlin. Ifølge The Guardian blev en del af hans elektroniske udstyr såsom mobiltelefon, computer og kamera konfiskeret.

De brasilianske myndigheder oplyser, at man har protesteret over tilbageholdelsen af en brasiliansk statsborger, og at man finder handlingerne fra de britiske myndigheder »meget bekymrende«. Brasilien har nu bedt om en forklaring både fra de britiske og de amerikanske myndigheder.

Glenn Greenwald har selv skrevet i en artikel på The Guardians hjemmeside, at han blev ringet op af en ansat fra lufthavnens sikkerhedsafdeling, som oplyste ham om, at hans mand blev tilbageholdt og afhørt af betjente i lufthavnen. Ifølge Greenwald blev hans mand afhørt om de historier om det amerikanske NSA-overvågningsprogram, som Greenwald og andre Guardian-journalister har skrevet om.

Edward Snowden, der tidligere har arbejdet for den amerikanske efterretningstjeneste NSA, opnåede 1. august asyl i Rusland efter at have opholdt sig i Moskvas lufthavn i mere end fem uger, hvor han forsøgte at undgå udlevering til USA for at have lækket oplysninger fra NSA. Han er eftersøgt af amerikanerne, som anklager ham for spionage.

BNB/AFP

Dagens Gossip