Snowden vil have asyl i Ecuador

Det oplyser landets udenrigsminister, Ricardo Patino, på twitter.

»Ecuadors regering har modtaget en ansøgning om asyl fra Edward J. Snowden,« skriver Patino.

Organisationen WikiLeaks bekræfter, at den 29-årige IT-ekspert, som USA betragter som en samfundsskadelig spion, gerne vil slå sig ned i Ecuador.

»Hr. Edward Snowden, den amerikanske whistleblower, som har afsløret et globalt overvågningsregime, som amerikanske og britiske efterretningstjenester står bag, har forladt Hongkong på lovlig vis. Han er på vej til Ecuador via en sikker rute med det formål at søge asyl, og han bliver eskorteret af diplomater og juridiske rådgivere fra WikiLeaks,« skriver WikiLeaks i en pressemeddelelse.

Organisationen oplyser samtidig, at Snowdens sag vil følge de formelle procedurer, når han ankommer til Ecuador. Det latinamerikanske land har i forvejen lagt sig ud med blandt andre USA, efter at WikiLeaks-stifteren Julian Assange har søgt tilflugt på landets ambassade i Storbritannien for at undgå udlevering. Assange har siden fået asyl i Ecuador, men har i mere end et år opholdt sig på ambassaden i London.

Hvordan Ecuador vil reagere på Snowdens anmodning, står endnu ikke klart, det er dog sikkert og vist, at USA vil bruge alle juridiske muligheder for at få Snowden udleveret, uanset hvilket land, han havner i.

Den amerikanske FBI-chef, Robert Mueller, har tidligere erklæret, at USA vil gøre alt for at få stillet Edward Snowden for en dommer, og tidligere søndag sagde også formanden for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus i Kongressen, Mike Rogers, at den amerikanske regering vil udtømme alle juridiske muligheder for at få Snowden tilbage til USA.

Snowden vakte stor vrede hos myndighederne i USA, da han stod frem i flere internationale medier og afslørede USAs hemmelige efterforsknings- og overvågningsprogrammer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip