Snuseksplosion i Norge: - Snus ikke et problem i Danmark

3 procent af danskerne har prøvet snus, men under 0,5 procent bruger det. Forbruget er så lavt, at Kræftensbekæmpelse ikke anser snus som et reelt problem i Danmark.

- Det er et meget lavt forbrug af snus i Danmark, fortæller Niels Them Kjær til Dagens.dk. Han projektchef hos Kræftensbekæmpelse, og ved en del om den røgfri tobak:

- Så vidt vi ved, så er snus især udbredt i subkulturer, og i særdeleshed indenfor ishockey. Det handler højest sandsynligt om, at de lader sig inspirere af svenskerne og finnerne, som er store indenfor både ishockey og snus, forklarer Niels Them Kjær til Dagens.dk

Snus er dukket op til overfladen, efter en norsk undersøgelse har vist, at hele 19 procent af unge nordmænd mellem 16-24 år bruger snus hver dag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Hvis du tror, at brugen af snus redder dig fra kræft, så tager du alvorligt fejl. Snus kan føre til kræft i bugspytskirtlen, som er mere dødelig end lungekræft.

Omkring tusind danskere får kræft i bugspytskirtlen hvert år, hvor kun 4 procent af mændende og 5 procent af kvinderne overlever længere end 5 år.

Dagens Gossip