Snyder du i skat? Du kan ende i karantæne

Kreativiteten fejler ikke noget, når mange danskere skal udfylde selvangivelse og bede om det ene fradrag efter det andet i håbet om at betale mindst mulig i skat. Men hvis du bliver taget af Skat, er konsekvensen et års karantæne fra Skats digitale tast selv-system. Det skriver Politiken.

3000 danskere er i løbet af det seneste år gået i Skats fælde, fordi de har forsøgt at få fradrag for fx shampoo, vatpinde, medicin, sportsudstyr, tøj og mobiltelefoner - uden at være berettigede til det.

LÆS OGSÅ: Fængselsstraf afholder skattesnydere fra at melde sig

Det har fået Skat til at stille skarpt på de lidt for kreative borgere ved at køre forlængede kontrolprojekter og lave informationskampagner.

- Når vi forlænger kontrolprojektet og starter en informationskampagne i løbet af foråret, er det jo, fordi vi mener, at der fortsat er for mange forkerte fradrag, og forklaringen kan både være bevidst snyd og uvidenhed om reglerne, siger Skats indsatsdirektør, Erling Andersen til Politiken.

Når folk sidder foran computeren og udfylder selvangivelsen i Skats tast selv-system, er det især i felterne - øvrige lønmodtagerudgifter, befordringsfradrag og øvrige fradrag i personlig indkomst - at den største kreativitet ses, oplyser Politiken. Med et klik kan man pludselig have meget længere på arbejde, end man rent faktisk har, eller man kan få pasning af sine egne børn til at høre under et fradrag.   

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

De 3000 borgere, der allerede er blevet taget for at fifle groft og bevidst med fradragene, er nu udelukket fra Skats tast selv-system i et år. 7.609 personer har siden 2010, hvor karantænen blev indført, oplevet at få karantæne.

I en kommende informationskampagne vil Skat gå efter at oplyse musikere, foredragsholdere, skuespillere og artister, som kan have en forkert opfattelse af, hvad der er fradragsberettiget.

Dagens Gossip