Snyder du med bilforsikringen?

Nogle forældre gør det ubevidst, andre gør det bevidst. Tegner bilforsikring i eget navn selvom det er barnet, der oftest bruger bilen.

Uanset hvad, så er det ulovligt, og det kan blive en dyr affære, afslører sammenligningssitet Samlino.dk som har set nærmere på fænomenet og giver gode råd til, hvordan dit barn får en billig bilforsikring – helt lovligt.

Læs også: Pas på: De farligste veje i Danmark

Forsikringsselskaber bliver snydt
Forsikringsselskaberne oplever af og til at blive snydt af sine forsikringskunder, som tegner bilforsikringen i eget navn, selvom deres barn er den primære fører af bilen. Det kan enten være fordi, man ønsker en lavere pris, eller det kan skyldes, at man ikke har styr på, hvem der bruger bilen mest.

I langt de fleste tilfælde, vil det være det første, der gør sig gældende. Det kan imidlertid blive en rigtig dyr affære, hvis uheldet er ude.

Din bilforsikring er personlig
Prisen på din bilforsikring vurderes ud fra, hvem du er, dine evner som bilist samt køretøjets egenskaber, såsom bilens mærke, model, årgang og motorstørrelse. Derfor skal forsikringsselskabets have de korrekte oplysninger om den primære fører af bilen samt bilen, for at kunne beregne den rette pris.

Er dit barn den primære fører af bilen, skal bilforsikringen således tegnes i den unges navn.

Læs ogsåNår uheldet er ude med bilen: Kender du dit erstatningskrav?

Hvis du er den primære fører af bilen, men dit barn samtidig er fast bruger af bilen, skal forsikringsselskabet være oplyst omkring dette. Den unge har ikke så stor erfaring som bilist, og derfor løber forsikringsselskabet en større risiko ved at have den unge som fast bruger af bilen. Det vil typisk betyde en højere forsikringspræmie. Den unge optjener desuden ikke nogen anciennitet, mens han/ hun kører i forældrenes bil. Når den unge får egen bil, starter denne derfor på det dyreste forsikringstrin.

Konsekvens ved manglende dækning
For alle forsikringer gør det sig gældende, at forsikringsselskabet skal have de korrekte oplysninger. Hvis du opgiver usande oplysninger til forsikringsselskabet, kan konsekvensen være, at forsikringsselskabet ikke dækker – eller kun delvist dækker – i tilfælde af uheld. Vær derfor meget bevidst omkring at give forsikringsselskabet de rigtige oplysninger.

Sådan sparer du penge på bilforsikringen – lovligt
Du behøver ikke at snyde forsikringsselskabet for, at dit barn kan spare penge på bilforsikringen. Der findes en række andre, lovlige, metoder til at spare penge på bilforsikringen.

Læs også: 5 ting kvinder vægter højt, når de vælger bil

Eksempelvis er det billigere at forsikre en bil med en mindre motor, ligesom man kan spare mange penge ved at vælge en høj selvrisiko, som du eventuelt kan tilbyde at betale i tilfælde af uheld, hvis dit barn ikke har råd til det.

Desuden har det vist sig, at der kan være mange tusinde kroner at spare på den årlige forsikringspræmie ved at anvende en sammenligningsportal til at tjekke op på priserne på bilforsikring. Her indtastes blot de (korrekte) personlige oplysninger og oplysninger om køretøjet, og så indsamles priser fra de forskellige forsikringsselskaber. Det giver et rigtig godt overblik over hele markedet samt mulighed for at vælge den billigste bilforsikring, der findes på markedet netop nu. Gør gerne dette en gang hvert halve år, da priserne ofte ændres.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip