Socialdemokrat afviser at trække sig frivilligt

»Jeg er socialdemokrat. Jeg trækker mig ikke, så må de indkalde ekstraordinært møde,« siger Fuat Yalan til Frederiksborg Amts Avis, efter at han mandag aften blev stillet over for et ultimatum af partiets kredsbestyrelse: Træk dig frivilligt senest tirsdag aften, ellers indkaldes til ekstraordinær kredsgeneralforsamling for at »afklare Fuat Yalans fortsatte tilknytning til Socialdemokratiet«.

Reaktionen fra den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Helsingør kommer, efter at Fuat Yalan har udtrykt sin vrede mod kinesere. På sin profil på Facebook skrev Fuat Yalan for nylig: »Jeg håber, det bliver 140 grader og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for det kineserlort«.

»Det er så voldsomme udmeldinger, der strider imod vores socialdemokratiske værdier, at vi derfor mener, at Fuat Yalan ikke kan repræsentere vores parti,« lyder det i en pressemeddelelse underskrevet kredsformand Vibeke Schmidt.

Fuat Yalan har i en erklæring tidligere undskyldt sine udtalelser, som han kom med i vrede over behandlingen af det muslimske mindretal i Kina.

»Jeg undskylder over for alle de mennesker, jeg har stødt, og beklager mit udbrud og de dønninger, det har skabt. Jeg har opført mig som et fjols. Der er kun en, der kan lave om på det, og det er mig selv,« skrev han i en meddelelse fredag.

Dagens Gossip