Socialdemokrat går imod Thorning i dagpenge-debat

»Jeg er ikke i tvivl om, at AK-Samvirkes tal er rigtige, for det har de vist sig at være mange gange. Så det vil jeg da ikke nægte,« siger den socialdemokratiske arbejdsmarkedsordfører.

Under sit ugentlige tirsdags-pressemøde i Statsministeriet sagde Helle Thorning-Schmidt, at »et ændret genoptjeningskrav ikke kan hjælpe de mennesker, som er i fare for at falde ud af dagpengesystemet«. Det bliver i onsdagens udgave af Jyllands-Posten modsagt af a-kassernes organisation AK-Samvirke, der vurderer, at op mod 25 procent af de udfaldstruede ledige vil have gavn af en halvering af genoptjeningskravet. Det er den vurdering, som Leif Lahn Jensen læner sig op ad.

»Der er nogle tal fremme, der siger, at det vil hjælpe. Spørgsmålet er bare, hvad der er politisk muligt,« siger S-ordføreren med henvisning til, at der ikke er politisk flertal for at rulle den tidligere regerings dagpengereform tilbage.

Spørgsmål: Ville du være klar til at halvere genoptjeningskravet, hvis det var politisk muligt?

»Jeg kan bare sige, at da vi tog det spørgsmål op med den tidligere regering, der ville forringe dagpengeperioden, stemte Socialdemokraterne imod,« siger Leif Lahn Jensen.

Og der er ikke flertal for at ændre på genoptjeningskravet, og så er det bedre at bruge energien på noget andet, lyder meldingen.

»Derfor bruger vi hele vores vågne tid på at skaffe de her mennesker et arbejde, give dem seniorjob, jobrotation og uddannelse og alt det, som vi har brugt rigtig meget tid på,« siger arbejdsmarkedsordføreren og nævner regeringens vækstplan og kickstart som nogle af de initiativer, der skal hjælpe de ledige ud af køen til jobcentrene.

Dagens Gossip