Socialdemokrat: Regeringen bør hjælpe handlede kvinder

Det mener socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen (S), der sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

»Der er ingen tvivl om, at den danske regering og det danske samfund har et ansvar for de handlede kvinder, der står frem og gør det rigtige. Vi ved, at det er farligt at sende dem hjem. Det vil sende et godt signal til andre kvinder, der overvejer at stå frem, og som vi selvfølgelig skal beskytte« forklarer han.

Lars Aslan Rasmussen reagerer på sagen om nigerianske Omo Amenagawon, som ifølge DR Nyheder er blevet tvunget til at sælge sex på jyske bordeller af en gruppe bagmænd. Efterfølgende har hun samarbejdet med politiet og vidnet mod bagmændene, som har fået en fængselsstraf. Nu står Omo Amenagawon til sammen med sin søn at blive sendt hjem til Nigeria, selv om bagmændenes netværk i hjemlandet har truet med at slå hende ihjel.

Men det kan Danmark ganske enkelt ikke være bekendt, mener Lars Aslan Rasmussen.

»Vi har haft de her sager før, hvor vi har nogle handlede kvinder, der gør samfundet en kæmpe tjeneste, fordi de angiver deres bagmænd. Der er samfundet nødt til at tage hånd om kvinderne og beskytte dem. Vi er nødt til at have en frit lejde-ordning, for de hjælper både de danske myndigheder, samtidig med at de forhindrer andre kvinder i at komme i samme situation.«

»Et ordentligt samfund passer på folk, som hjælper samfundet. På samme måde som man gør med tolke, der har hjulpet Danmark under krigen i Afghanistan,« siger han.

Lars Aslan Rasmussen opfordrer sine kollegaer til Christiansborg til at genoplive det gamle socialdemokratiske forslag om at forbyde prostitution, og han vil tage sagen om de handlede kvinder op på Socialdemokraternes kongres til september.

»Vi bør som minimum have et forbud mod købesex med handlede kvinder, ligesom man har i Finland. Det har den socialdemokratiske kongres også bakket op om. Men kan vi ikke få det, så bør man som minimum beskytte de her kvinder. Jeg så gerne, at man træder i karakter og står ved de ting, man har ment før, så man kan se, at der er en ny politik i forhold til før. Jeg håber, de tager sig sammen i de her sager og beskytter kvinderne,« siger han.

Dagens Gossip