Socialdemokrater afviser dementi trods stævning

Camilla Schwalbe afviser at dementere beskyldninger om, at Det Faglige Hus er »arbejdsmarkedsnassere« og en »fupforretning« og har fredag morgen modtaget en stævning fra fagforeningens chefadvokat.

»Jeg ville ønske, at Det Faglige Hus tog den her debat i offentligheden i stedet for at hive en politisk ungdomsorganisation og mig i retten. Det er helt afgørende, at vi har et stærkt arbejdsmarked i fremtiden, og den her stævning er for mig bare et vidnesbyrd om, at vi bliver nødt til at diskutere endnu mere, hvordan vi organiserer vores arbejdsmarked. Og vi bliver nødt til at lægge yderligere pres på regeringen, så de fjerner fradraget for de gule fagforeningskontingenter,« siger Camilla Schwalbe til Berlingske Nyhedsbureau.

Det var netop i forbindelse med et socialdemokratisk forslag om at fjerne fradragsretten på kontingent til de gule fagforeninger, at udtalelserne, der er faldet Det Faglige Hus for brystet, kom. Fagforeningen vil nu have rettens ord for, at Camilla Schwalbe og DSU har forbrudt sig mod straffelovens paragraf 267 om ærekrænkelse, men det får ikke Camilla Schwalbe til at stikke piben ind.

»Jeg vil bestemt ikke komme med noget dementi, for jeg har sagt det, som det er. Virkeligheden er, at de (de gule fagforeninger, red.) har meget lavere kontingenter, fordi det ikke er dem, der har tegnet overenskomsterne. De er ikke overenskomstbærende. De spiser af buffeten, men betaler ikke for regningen, og jeg synes, det er vigtigt at få bragt det her frem i offentligheden. Så nej, jeg vil ikke komme med noget dementi. Tværtimod vil jeg gå mere ind i den her kamp og lægge et større politisk pres for at sikre, at regeringen er med til at understøtte et stærkt arbejdsmarked,« siger Camilla Schwalbe og understreger, at ordet »fupforretning« ikke skal opfattes som, at hun beskylder Det Faglige Hus for at foretage sig noget, der er i strid med lovgivningen.

»Men virkeligheden er, at de ikke fortæller deres medlemmer, at den billige kontingent skyldes, at det ikke er dem, der er overenskomstbærende. De har ikke brugt kræfter og ressourcer på at kæmpe gode løn- og arbejdsvilkår hjem. Det har andre fagforeninger gjort,« siger Camilla Schwalbe.

Spørgsmål: Mener du stadig, at Det Faglige Hus er en »fupforretning« og »arbejdsmarkedsnassere«?

»Ja, det mener jeg«.

Dagens Gossip