Socialdemokrater afviser rangordning af kræftrisici

»Vi bliver hele tiden klogere, og en top-20-liste vil hele tiden skulle revideres,« siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Derfor mener han, at den eksisterende model, hvor Fødevarestyrelsen går ud og advarer om enkelte stoffer, når den har nye analyser klar, er den rigtige fremgangsmåde.

Det skete senest onsdag, hvor styrelsen rådede børn til at holde sig helt fra riskiks og rismælk på grund af et højt indhold af uorganisk arsen, der kan øge risikoen for kræft.

Det har fået Venstres medlem af Sundhedsudvalget, Martin Geertsen (V), til at kræve et bedre overblik over hvilke stoffer, der er farlige, så befolkningen kan få bedre vejledning.

»Det er et rigtigt kompliceret område, for det her med at skabe ængstelse i befolkningen skal man tage meget alvorligt. Det skal håndteres på den rigtige måde. Og jeg synes, at vi skal lade dem, der ved bedre, give en anbefaling på det her område,« siger Flemming Møller Mortensen.

Og det er ikke politikerne, understreger han.

»Jeg tror faktisk, der er rigtig fornuftigt at spørge de eksperter, der har med det område at gøre, om det så er Sundhedsstyrelsen eller en anden styrelse. Det er i mine øjne, det rigtige at gøre,« siger Flemming Møller Mortensen.

Dagens Gossip