Socialdemokrater kræver finansskat

Det ligger fast, efter et flertal på partiets kongres i Aalborg søndag har vedtaget et ændringsforslag fra Socialdemokraterne på Frederiksberg. Dermed er det socialdemokratisk politik at indføre en finansskat, også selv om ikke alle EU-lande følger trop.

»Det er et helt centralt punkt, når vi skal rydde op efter finanskrisen og forhindre usund spekulation i fremtiden. Det er især vigtigt for socialdemokrater, der vil sikre lighed og fairness,« siger Mads Reinholdt, formand for Socialdemokraterne i Frederiksberg Kommune.

Han slår fast, at partiforeningens forslag udelukkende handler om EU-politik. Her hjemme har man for nu opgivet kampen for at få regeringen til at gå ind for finansskatten.

»I regeringen er kampen tabt, og vi må acceptere, at de Radikale har vundet. Men Margrethe Vestager (R) skal ikke diktere vores politik i EU, for det er vigtigt, at vores EU-parlamentarikere kan arbejde aktivt for socialdemokratisk politik,« siger Mads Reinholdt.

Folketingsmedlem Jeppe Kofod (S), der på kongressen blev valgt til socialdemokratisk spidskandidat ved næste års valg til Europa-Parlamentet, sagde tidligere på ugen til Berlingske, at han er imod ændringsforslaget.

»Vi skriver klart i vores program, at vi ønsker en mere aktiv investeringspolitik i Europa, men vi har valgt at fokusere på perioden 2014 til 2019,« sagde Kofod.

I det hidtidige program står der, at »det er vores mål, at der på EUs foranledning bliver indført en skat på finansielle transaktioner«.

»Det sikre på nuværende tidspunkt er at holde fast i den beslutning, vi vedtog sidste år. For os er det stadig globalt, at det vigtigste slag skal stå,« sagde Jeppe Kofod, som altså nu skal arbejde for finansskat, når han efter al sandsynlighed vælges til parlamentet i 2014.

Dagens Gossip