Socialdemokrater ønsker fortsat tæt forhold til briter

Den britiske folkeafstemning om landets forhold til EU endte ikke, som Socialdemokraterne havde håbet. Men briternes nej til fortsat EU-medlemskab skal tages alvorligt, fastslår politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

- Mange oplever, at beslutninger træffes langt væk fra deres hverdag. Og det må vi alle sammen tage bestik af, siger han i en skriftlig kommentar.

Danmark må nu prøve at få det bedste ud af en meget svær situation, mener han og påpeger, at Storbritannien er en meget vigtig samhandelspartner.

- Derfor håber vi, at vi kan finde en måde, hvor Storbritannien kan bevare et tæt samarbejde med os og resten af Europa. Men hvordan, et sådant samarbejde vil se ud, er endnu for tidligt at spå om, siger Wammen.

BBC har fredag morgen fastslået, at "leave"-siden matematisk ikke længere kan hentes, selv om enkelte kredse fortsat mangler at blive talt op.

- Storbritannien har med 52 procent mod 48 procent af stemmerne besluttet at forlade Den Europæiske Union efter 43 år ved en historisk folkeafstemning, skriver BBC.

/ritzau/

Dagens Gossip