Socialdemokraterne afviser at lukke CPR-hul

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraternes IT- og teleordfører, Trine Bramsen, efter tv2.dk har afsløret, hvor nemt det er at skaffe CPR-numre og misbruge dem.

Det er et andet sted, der skal strammes op, mener hun.

»Det er da dybt problematisk, at man kan bruge sit CPR-nummer til at købe varer og lave lån med, og det giver en god anledning til at tage debatten med virksomhederne, om det er godt nok,« siger Trine Bramsen til tv2.dk.

»Det der er problemet er, at en lang række virksomheder ikke sikrer sig ordentligt,« understreger hun.

Og hvis ikke virksomhederne lever op til deres ansvar for at stramme op om sikkerheden, så må de føle.

»Det kan da godt være, at vi skal blive bedre til at sanktionere hårdere mod virksomhederne, men jeg vil meget hellere have, at virksomhederne erkender deres ansvar og handler på den udfordring. Det andet koster en masse penge fra samfundets side,« siger Trine Bramsen.

Formanden for interesseorganisationen Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, har bedt politikerne begrænse mulighederne for at bruge CPR-numret på nettet.

»For at sige det lige ud så mener vi, at det her bør stoppes. CPR er ikke egnet til at blive brugt som en slags signatur på nettet. Det dur simpelthen ikke, det er for nemt at skaffe sig et CPR-nummer, som man kan udnytte,« siger Klaus Kvorning Hansen til tv2.dk.

Dagens Gossip