Socialdemokraterne afviser social regeringssplid

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) kommer i lørdagens udgave af Jyllands-Posten med en række udmeldinger, der går i stik modsatte retning af, hvad forgængeren, Karen Hækkerup (S), ville.

Men det skal man ifølge Socialdemokraternes socialordfører, Maja Panduro (S), ikke lægge så meget i.

»Som politikere kan vi have forskellige måder at udtrykke os på, men den socialpolitik, som vi er blevet enige om i regeringen, ligger fast,« siger hun.

Spørgsmål: Men er det ikke svært for vælgerne at finde ud af, hvad regeringen vil, når den melder så forskelligt ud?

»Jeg tror, folk har forståelse for, at vi kan have forskellige måder at udtrykke os på som politikere, og at vi lægger vægt på forskellige ting,« siger Maja Panduro.

Annette Vilhelmsen ønsker i modsætning til Karen Hækkerup ikke, at flere forældre skal fratages børnechecken, hvis børnene begår kriminalitet. Vilhelmsen afviser også Hækkerups forslag om, at velhavende ældre selv skal betale for hjemmehjælp.

Men det er tilsyneladende ikke et udtryk for splid, men blot en del af en god debat.

»Karen Hækkerup rejste nogle debatter som var meget væsentlige, og som, jeg synes, vi skylder hinanden at tage. Det handler jo om, hvordan vi sikrer, at vi stadig har råd til at tage os af hinanden og af dem, der har behov for det,« siger Maja Panduro.

»Karen Hækkerup har sat nogle rigtigt vigtige ting i søen, og nu skal vi videre af den samme linje, da det er en linje, som alle tre partier i regeringen er enige om,« understreger socialordføreren.

Dagens Gossip