Socialdemokraterne beder partifælde gå af efter Kina-udtalelser

Det oplyser kredsbestyrelsen i Helsingør på partiets hjemmeside.

Reaktionen kommer, efter at Fuat Yalan har udtrykt sin vrede mod kinesere. På sin profil på Facebook skrev Fuat Yalan for nylig: »Jeg håber, det bliver 140 grader og alle kinesere bliver brændt, så er verden fri for det kineserlort«.

Det har fået en enig kredsbestyrelse til at bede Fuat Yalan om at udtræde af den socialdemokratiske byrådsgruppe med »øjeblikkelig virkning samt trække sig som kandidat til det kommende kommunalvalg«.

»Det er så voldsomme udmeldinger, der strider imod vores socialdemokratiske værdier, at vi derfor mener, at Fuat Yalan ikke kan repræsentere vores parti,« lyder det i en pressemeddelelse underskrevet kredsformand Vibeke Schmidt.

Kredsbestyrelsen kræver nu, at Fuat Yalan skal meddele sin udtræden af byrådsgruppen til kredsformanden senest tirsdag 6. august klokken 18.

Ellers vil kredsbestyrelsen indkalde partiforeningernes medlemmer til en ekstraordinær kredsgeneralforsamling med henblik på at »afklare Fuat Yalans fortsatte tilknytning til Socialdemokratiet,« som det hedder ifølge meddelelsen fra Vibeke Schmidt.

Fuat Yalan har i en erklæring tidligere undskyldt sine udtalelser, som han kom med i vrede over behandlingen af det muslimske mindretal i Kina.

»Jeg undskylder over for alle de mennesker, jeg har stødt, og beklager mit udbrud og de dønninger, det har skabt. Jeg har opført mig som et fjols. Der er kun en, der kan lave om på det, og det er mig selv,« skrev han i en meddelelse fredag.

Dagens Gossip