Socialdemokraterne: DF må vælge velfærd eller regeringsmagt

DF-formand Kristian Thulesen Dahl bør tage konsekvensen allerede nu og træde ind i regeringen i stedet for at vente op mod tre år.

Det mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, i kølvandet på udmeldingen om, at DF er klar til at gå i regering efter næste valg.

- Fremtidens økonomiske politik fastlægges til efteråret, så det er nu, Dansk Folkeparti skal vise, om de vælger danskernes velfærd eller Løkkes overlevelse som statsminister, siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Efter sommeren præsenterer regeringen sin 2025-plan og indleder til efteråret forhandlingerne om en skattereform og finansloven for næste år.

I lørdagens udgave af Politiken siger Kristian Thulesen Dahl, at partiet vil gå i regering efter et kommende folketingsvalg, hvis der igen er borgerligt flertal, og vælgerne giver partiet nogenlunde det samme antal stemmer som ved folketingsvalget.

At gå med i en regering medfører dog et vist ansvar, lyder det fra Socialdemokraterne, som vælgerne fravalgte for præcist et år siden lørdag.

- Det er godt, at Kristian Thulesen Dahl klart fortæller vælgerne, at han hellere holder hånden under Lars Løkke og hans skattelettelser end vores velfærd, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip