Socialdemokraterne: DF må vælge velfærd eller regeringsmagt

DF-formand Kristian Thulesen Dahl bør tage konsekvensen allerede nu og træde ind i regeringen i stedet for at vente op mod tre år.

Det mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, i kølvandet på udmeldingen om, at DF er klar til at gå i regering efter næste valg.

- Fremtidens økonomiske politik fastlægges til efteråret, så det er nu, Dansk Folkeparti skal vise, om de vælger danskernes velfærd eller Løkkes overlevelse som statsminister, siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Efter sommeren præsenterer regeringen sin 2025-plan og indleder til efteråret forhandlingerne om en skattereform og finansloven for næste år.

I lørdagens udgave af Politiken siger Kristian Thulesen Dahl, at partiet vil gå i regering efter et kommende folketingsvalg, hvis der igen er borgerligt flertal, og vælgerne giver partiet nogenlunde det samme antal stemmer som ved folketingsvalget.

At gå med i en regering medfører dog et vist ansvar, lyder det fra Socialdemokraterne, som vælgerne fravalgte for præcist et år siden lørdag.

- Det er godt, at Kristian Thulesen Dahl klart fortæller vælgerne, at han hellere holder hånden under Lars Løkke og hans skattelettelser end vores velfærd, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

Dagens Gossip