Socialdemokraterne er rolige trods skrækberegning

Det forsikrer Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S).

»Der er afsat lige godt fire milliarder til løftet af folkeskolen, og vores forslag er fuldt finansieret. Økonomien vil jo falde endeligt plads, når kommunerne og staten skal indgå en aftale,« siger Troels Ravn, der ikke vil kommentere direkte på Krakas beregninger.

Han henviser til, at kommunerne i begyndelsen af næste uge mødes med regeringen for at forhandle rammerne for næste års kommunale budgetter på plads.

Ifølge beregningerne fra tænketanken bliver merprisen for den ekstra undervisning knap tre milliarder om året. Men når udgifter til efteruddannelse, udbredelse af IT og styrkelse af læreruddannelsen er trukket fra, er der ifølge Kraka kun 300 millioner kroner tilbage i regeringens pengepose til ekstra undervisning.

Det har fået formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S), til at sige til tv2.dk, at staten må kompensere kommunerne for ekstra udgifter til mere undervisning.

Det er dog ikke en udmelding, der bekymrer Troels Ravn.

»Det er jo netop i det regi, finansministeren og Kommunernes Landsforening nu skal i gang med at forhandle kommunernes økonomi på plads. Og der vil skoleløftet naturligvis indgå. Men vi får en fuldt finansieret aftale. Det er jeg helt tryg ved,« påpeger børne- og undervisningsordføreren.

Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti blev fredag enige om at hæve timetallet for eleverne. De ældste elever skal med den nye reform gå i skole 35 timer om ugen. De mellemste klassetrin fra 4. til 6. klasse får en skoleuge på 33 timer, mens de yngste elever i børnehaveklassen til 3. klasse skal gå i skole 30 timer om ugen.

De Konservative står udenfor aftalen, som dermed først kan træde i kraft efter næste folketingsvalg.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip