Socialdemokraterne er stadig størst i Nordjylland

Med en vælgertilslutning på 37,6 procent i Region Nordjylland holder Socialdemokraterne fast i positionen som det største parti i regionen. Også selv om det er en tilbagegang på 0,9 procent for partiet, svarende til ét tabt mandat.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) kan efter alt at dømme fortsætte i yderligere fire år med et knebent flertal på 21-20.

SF er ganske vist blevet halveret til to mandater, men da Enhedslisten kommer ind med to, og De Radikale bevarer sit ene mandat, kan Socialdemokraterne sammen med sine egne 16 pladser, tælle til de nødvendige 21.

Venstre fik 28,2 procent af stemmerne og gik dermed frem med 0,7 procent. Det var dog ikke nok til for alvor at true Socialdemokraternes positionen som det største parti.

Fremgangen for Venstre var også mindre end forventet. Partiet blev i målinger spået helt op til 35 procent af stemmerne. Resultatet betyder, at Venstre holder fast i de nuværende 12 mandater.

Dansk Folkeparti går en plads frem til fire. De Konservative taber et mandat og har nu tre.

For første gang kommer Liberal Alliance ind i et regionsråd. Partiet sikrede sig 2,3 procent af stemmerne og ét mandat.

En succes kan man også kalde Enhedslistens (EL) valg i regionen. Fra slet ikke at være repræsenteret i Nordjylland skrabede EL 5,6 procent af stemmerne sammen, hvilket altså giver to pladser i regionsrådet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip