Socialdemokraterne går til modangreb på »olielobby«

Partiets skatteordfører, Thomas Jensen (S), afviser således, at regeringens togplan er baseret er skabt på for optimistiske prognoser om den fremtidige oliepris.

»Det er rent spin fra olielobbyen. Vi har oplevet en enorm og velkoordineret skræmmekampagne i danske medier, hvor den ene efter den anden ekspert kommer med oplysninger, der har til formål at skabe usikkerhed omkring regeringens togfond. Olielobbyen vil sikre, at danskerne ikke skal have de skattekroner ud af deres egne naturressourcer, som jeg synes, er ganske fair,« siger Thomas Jensen.

Jyllands-Posten skriver lørdag, at høje oliepriser er en forudsætning for, at regeringen kan indkassere de 28,5 milliarder kroner, som det koster at realisere togplanen. Men oliepriserne vil ifølge det britiske The Office for Budget Responsibility ikke stige nær så meget, som regeringen antager i togplanen.

I perioden fra 2014-2020 ligger den danske vurdering af prisen på en tønde olie ifølge Jyllands-Posten gennemsnitligt cirka 33 procent over vurderingen fra Storbritanniens uafhængige budgetkontor, hvis tal blandt andet danner grundlag for den britiske finanslov.

Enhedslisten vil derfor skrue op for beskatningen af olieselskaberne »for at være sikker på, at der er penge nok,« siger finansordfører Frank Aaen (Ø) til avisen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er ikke bekymret og understreger, at der er tale om »en langsigtet investering, og det er altid forbundet med en vis usikkerhed«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip